I samband med 100-års jubiléet av de Olympiska spelen i Stockholm 1912 märktes de platser och arenor, där de olika idrotterna avgjordes, ut med en minnesskylt. SIHF:s styrelse fick i uppdrag av Stockholms Kommun att skriva texterna. Med utgångspunkt från huvudarenan Stockholms Stadion finns skyltarna placerade på följande platser.

Stockholms Stadion

En skylt är placerad på entréhuset vid Klocktornet, medan en annan skylt är placerad på utsidan av Marathonporten – entréporten vid Valhallavägen. På initiativ av Portugals regering avtecknades den 14 juli 2012 (100-årsdagen av marathonloppet) en skylt till minne av Francisco Lazaro – den förste deltagaren som avled i samband med Olympiska spel.

Bergshamra torg

Marathonloppet passerade platsen. Skylten är placerad på stenmuren framför fontänen utanför tunnelbanans södra ingång.

Mellanjärva

Skylten är placerad på Järvavägen till höger om E4:an i backen upp från Järva krog. Platsen är utmärkt till minne av Francisco Lazaro som segnade ner på platsen och dödförklarades dagen efter.

Sollentuna centrum

Skylten är placerad i nordöstra hörnet av busstorget nedanför trappan upp mot Bygdevägen. Skylten finns i två versioner, den vänstra på japanska. Platsen är utmärkt till minne av Shizo Kanakuri: – Japanen som (inte) försvann

Marathonstenen

Vändpunkten för marathonloppet. Skylten är placerad på den ovala gräsmattan utanför Sollentuna kyrka.

Barkarby torg.

Start för moderna femkampens terrängritt. Samma 5 kilometers hinderbana ingick även i fälttävlans distansritt. Skylten är placerad vid träddungen mitt emot entrén till Wärdshuset Lasse-Maja.

Spånga kyrka.

Målgång för distansritterna. Skylten är ännu inte placerad-

Råstasjön

Skylten är placerad vid sjöns sydvästra hörn. Här avgjordes skytte mot rörliga mål.

Råsunda idrottspark

Här spelades ett antal fotbollsmatcher. Skylten kommer att placeras där Råsunda Fotbollsstadion låg.

Tranebergs idrottsplats

Idrottsplatsen låg på gräsytan nere till höger om Drottningholmsvägen när man passerat Tranebergsbron. Här spelades ett antal fotbollsmatcher. Skylten är placerad mitt på den södra sidan.

Liljeholmens gamla skola

Starten för tempoloppet på cykel Mälaren runt. Skylten är placerad till vänster om entrén till Liljeholmens gamla skola, till höger om Liljeholmsvägen norr om Liljeholmens centrum.

Strandvägen

Mål för roddtävlingarna. Skylten är placerad på kajpromenaden i jämnhöjd med Torstenssonsgatan.

Diplomatstaden

Här avgjordes simsporterna i viken mot Nobelparken. Sett från stranden är skylten placerad framför USA:s ambassadörs hus till vänster om Nobelgatan

Villa Lido

Starten för roddtävlingarna skedde i Djurgårdsbrunnsviken på andra sidan villan. Skylten är placerad på gångvägen vid ingången till villatomten.

Kaknäs

Här avgjordes skyttet mot fasta mål. Skylten är ännu inte placerad.

Lindarängen

Här avgjordes fälttävlans steeplechase på dåvarande gräsytan: öster om Tegeluddsvägen/norr om Lindarängsvägen. Numera är Lindarängen asfalterad och ombyggd med pirer och hamnar. Skylten är placerad rakt fram där Tullvaktsvägen passerar järnvägsspåren.

Ryttarstadion

Start och mål för fälttävlans distansritt. Skylten är placerad vid stenutsmyckningen, rakt fram vid entrén.

Harpaviljongen

Det gröna huset där Södra Fiskartorpvägen gör en 90⁰ sväng vid Tennisstadion. Paviljongen användes av de aktiva för att äta mat. Skylten är placerad vid ett stenparti till vänster om paviljongen.

Östermalms idrottsplats

Skylten är placerad på entrén 50 meter inpå Södra Fiskartorpsvägen. Tennis utomhus och fäktning avgjordes här. Tennis inomhus avgjordes i Kungliga Tennispaviljongen som låg på kullen (Lidingövägen/Södra Fiskartorpsvägen) till höger om GIH. Under Stadiontävlingarna fungerade paviljongen som restaurang.

RF-huset

Skylten är placerad på entrén till huset, vilket fungerade som svensk förläggning.

Nynäshamn

Här avgjordes segeltävlingarna. Skylten är placerad mot vattnet på den lilla udden vid Nynäs station.