Nytt pris till kulturbärande föreningar- sök!

Inspirerande Idrott, Utmärkelser

Inspirerande idrott - ett nytt stipendium som vill uppmärksamma de idrottsmiljöer i Sverige där man främjar och bygger mästare. Läs mer och sök!

Agnes Alexiusson,framtidens boxare och SCIF:s Anna Laurell Nash, VM-mästaren Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

SCIF är en anrik förening med syftet att främja svensk idrott. Föreningen och dess styrelse är dock inte fast gamla mönster utan vågar också tänka nytt. Man är duktiga på att bevara och göra den svenska idrottshistorien känd. Om föreningen ska leva i ytterligare 125 år så måste det finnas nya historier att berätta. Kanske kan en summa på upp till 100 000 kronor stimulera?

Främjandekommittén i SCIF, leds av Doris Högne Rydheim, rektor och erfaren ledare i ishockey, tillsammans med Remy Nilson, fd sportchef på SVT och VD på ATG, Stefan Lindeberg, fd ordförande och sportchef i SOK samt ”rookien”, Anna Laurell Nash, fd boxningsstjärna med VM- och EM-guld, numera egenföretagare. Den erfarna gruppen har arbetat fram ett nytt stipendium – Inspirerande Idrott. (Länk till info och ansökningsformulär).

Det fyller en lucka för de föreningar som under många år arbetat hårt för att skapa en sund idrottskultur som hjälper ungdomarna i sin sportsliga och personliga utveckling. Många av våra stora idrottare kommer från en förening som kanske inte fått tillräcklig uppmärksamhet. Nu är det er tur!

Så här säger Anna Laurell Nash med bakgrund i Lunds Boxningssällskap och IF Linnéa, om föreningsmiljöns betydelse:
– Som idrottare betyder miljön lika mycket för ett lag som för en individuell idrottare. Det är där vi hämtar motivation, värme, känner oss trygga och vågar prova nytt, hämtar klokskap och inspiration från andra och känner oss hemma. Jag hoppas att priset ska uppmärksamma de miljöer som kämpar på därute i landet och skapar mästare som sen inspirerar oss andra och ge dem en liten extra skjuts att orka fortsätta i många år.

Författare:

Lena Wallin Kantzy

lena.wallinkantzy@scif.se

Föregående artikel

Fritidsbanken och snöbollseffekten

Nästa artikel

Katalogisering pågår

Relaterad inlägg

Glada pristagare – Volleybollförbundet

Årets förbund, Utmärkelser

Pristagaren Tom Alandh hyllade ”Nacka” och lägger berättandet på hyllan

Idrottshistoria, Stipendium för Idrottslig kulturgestaltning, Utmärkelser

Stora Forskningspriset 2023 till Mats Börjesson

Forskningspris, Utmärkelser

SCIFs Pris till yngre forskare 2023

Forskningspris, Utmärkelser