Väntan är över – Blå Boken 2024 är här

Blå Boken

Den 117:e årgången av Blå Boken har nyligen hamnat i brevlådan hos förväntansfulla medlemmar i SCIF.

Det är alltid spännande tider när årets utgåva av Blå Boken lämnar Tabergs tryckeri. Mycket är sig likt men två viktiga funktioner är helt nya. Åke Jönsson som varit en förträfflig redaktör under 11 år och Tomas Glanell som layoutat och redigerat har lämnat.

Göran Löwgren har tagit över, han är precis som Åke, en sportredaktör med lång erfarenhet och hög kunskapsnivå. Göran har bl.a. varit sportchef på Dagens Nyheter. För den grafiska formgivningen står en annan erfaren person, Pär Lodin. Han har dessutom skrivit en intressant bok om potatissvälten i Irland på 1800-talet, ”Svart potatis”.
Åke är kvar i rollen som ordförande i Blå Boken kommittén, en viktig faktor för kontinuitet.

I årets upplaga kan du läsa om alla SCIF:s utmärkelser. Årets Idrottsförbund – volleyboll, uppmärksammas speciellt. Isabelle Haaks fantastiska resa från födseln i Perstorp 1999 beskrivs. Hon är dessutom aktuell i dagarna med mästerskap och cupvinster i Italien och Europa.

En annan spännande kvinna, från en annan epok, är Inga Gentzel. Hon finns nu med på ”Walk of Fame” på trottoaren utanför Stockholms Stadion och hennes underbara historia kan du läsa om i en artikel av Jens Lind.

Nedan kan ni se årets rubriker med författare angivna. Om du vill skaffa dig boken så gör du det genom att bli medlem i SCIF. Då får du boken hemsänd.
Sätt in 100 kronor till SCIF på bg 924-4609 eller swisha till 123 039 70 75. Ange namn, adress och e-post. Kan även mailas till klocktornet@scif.se.

Författare:

Lena Wallin Kantzy

lena.wallinkantzy@scif.se

Föregående artikel

Walter och Viktor uppmärksammade på årsmöte i Västernorrland

Nästa artikel

Pristagare utsedda i Inspirerande Idrott

Relaterad inlägg

Blå Boken 2023 – något för alla idrottsintresserade

Blå Boken, Idrottshistoria