2 x 100 i Åsarna

Inspirerande Idrott, Uppvaktningar, Utmärkelser

I lördags firade Åsarnas IK 100 år. Dessutom fick ordförande Rickard Åslund motta en check på 100 000 kronor av SCIF´s Doris Högne Rydheim.

250 personer personer var på festen. På Wikipedia kan man läsa att befolkningen år 2020 var 254 i Åsarna. I Åsarnebygden, som omfattar ett lite större område, bor det 506 personer. Givetvis dominerar skidor och skidstadion men här finns en skola åk 1-6, livsmedelsbutik och restaurang samt nära till fjällvärlden och 61 minuter till Östersund. Om det är på skidor eller med bil förtäljer inte bygdens hemsida.

SCIF medverkade på festen med uppdraget att dela ut vårt nya pris – Inspirerande Idrott till ”Guldklubben i Guldbyn”. Doris Högne Rydheim berättade förstås om SCIF, därefter drog ordförande Rickard Åslund fram checken på 100 000 kr ur ett guldomslag. Att man erhållit priset var inte allmänt känt så det blev verkligen uppskattat med stora applåder och vild glädje.

Föreningen startades av familjen Åslund 1924 och hela den släkten med grundarna, 90+,  var på plats. Nuvarande ordförande tillhör också släkten! Nomineringen skickades in av nuvarande sekreteraren som går in på sitt 50-tionde år som sekreterare i föreningen.


Hon tog hjälp av tidigare ordförande som enbart hade 38 år som ordförande.

Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Jan Ottosson – idel ädel skidadel

Dagen inleddes med tipsrunda och tävlingar utomhus och avslutade med trerätters middag och dans på kvällen. Thomas Wassberg och alla övriga stora skidåkare var på plats, gamla som unga. En sannerligen välförtjänt pristagarförening.

Författare:

Lena Wallin Kantzy

lena.wallinkantzy@scif.se

Föregående artikel

Örsan och Stockholms Idrottshistoriska prisades

Nästa artikel

Enklare att ansöka om SCIF:s utmärkelser och stöd

Relaterad inlägg

Rekord är till för att slås

Idrottsskölden, Utmärkelser

Enklare att ansöka om SCIF:s utmärkelser och stöd

Utmärkelser

Örsan och Stockholms Idrottshistoriska prisades

Årets Idrottsmuseum/Idrottshistoriska sällskap, Idrottshistoria, Idrottslig kulturminnesvård

Kommunpris till Skövde Idrottshistoriska

Idrottshistoria, Utmärkelser