Svenska friidrottsförbundet Årets förbund 2019

Årets förbund, Utmärkelser

I samband med Friidrottsgalan på Berns i Stockholm den 28 november 2019 tillkännagavs att SCIF utsett Svenska Friidrottsförbundet till ÅRETS FÖRBUND.

Diplomet delades ut av vår FU- och styrelseledamot Rajne Söderberg som i sitt tal bland annat erinrade om SCIFs roll i byggandet av Stockholms Stadion och arrangemanget av OS 1912, samt att det Internationella Friidrottsförbundet bildades i Stockholm i samband med spelen 1912.

Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers mottog diplomet och beskedet att en summa om 300 000 kronor redan fanns på förbundets konto.

Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande har utsett Svenska Friidrottsförbundet till Årets Förbund 2019. Motiveringen lyder:

Ett förbund som haft en svacka sedan storhetstiden för 15 år sedan som kulminerade med tre OS-guld 2004, har nu åter visat sig konkurrenskraftigt i en global och jämställd idrott. Dessutom med unga friidrottare som har lyckats med framskjutna placeringar i världsmästerskap.

I VM i Doha i september blev det guld i diskus genom Daniel Ståhl och silver i stavhopp genom Armand Duplantis och flera andra fina prestationer. Mästerskapet blev det bästa VM sedan 2005 och gav en god känsla att en ny generation är på gång.

Svensk Friidrott är i grunden en jämställd och inkluderande sport utan utslagning i unga år samt har även en mycket utvecklad veteranverksamhet – en idrott för livet!

De framgångar som Svenska Friidrottsförbundet visat i år i en av de mest konkurrensutsatta sporterna, som också brukar omnämnas som den Olympiska huvudidrotten, motiverar utmärkelsen till Årets Förbund 2019.

Författare:

SCIF

klocktornet@scif.se

Föregående artikel

Prinsens Plakett till Walter Rönmark

Nästa artikel

Trapphuset i Klocktornet får ett lyft

Relaterad inlägg

SCIF:s pris för ”Idrottslig kulturgestaltning” till Tom Alandh

Stipendium för Idrottslig kulturgestaltning, Utmärkelser

Roger Johansson fick Prinsens Plakett på SCIF:s Höstmiddag

Prinsens Plakett, Utmärkelser

Svensk Volley utsedda till Årets Idrottsförbund

Årets förbund, Utmärkelser

Värmlands Idrottshistoriska sällskap

Utmärkelser