151 ansökningar till Inspirerande idrott

Inspirerande Idrott, Utmärkelser

För en vecka sedan gick tiden ut för ansökningar till SCIF:s nya pris, Inspirerande idrott. Hela 151 ansökningar kom in i tid.

Foto: OIS/Simon Bruty.

SCIF:s Främjandekommitte har haft bråda dagar. För en vecka sedan var det stopptid för att ansöka om det nya priset för föreningar som uthålligt skapar en miljö som visar vägen till idrottslig och personlig utveckling och därmed bidrar till att aktiva kan växa och högsta internationella nivå.

Hela 151 ansökningar kom in i rätt tid. De representerade 34 specialidrottsförbund (SF) och totalt 51 idrotter. Detta är fallet då många SF har flera idrotter eller grenar inom sitt förbund. I Budo- och kampsportförbundet finns exempelvis jujutso, kick- och thaiboxning. Skidförbundet har också många olika discipliner. 115 unika föreningar finns bland ansökningarna. Flera föreningar har olika idrotter på programmet och då det var helt fritt för vem som helst att ansöka så har flera olika personer nominerat samma förening.

Främjandekommitten har nu den delikata uppgiften att utse minst tre pristagare i år. Inte alldeles enkelt då idrottssverige består av ett stort antal ambitiösa föreningar med kortare eller längre historia. Nya idrotter dyker också upp på programmet och får medlemskap i Riksidrottsförbundet.

En del i Inspirerande idrott är att några journalister i text och bild ska beskriva varför de vinnande föreningarna har lyckats med att skapa en miljö där idrottande ungdomar utvecklas och mår bra. Detta i sin tur ska ha gett framgångar på internationell nivå.

Foto: OIS/Joe Toth.

SCIF kommer att publicera vinnarföreningarna under senvåren och kommer också att återkoppla till alla de som inte vann i år. Förhoppningen är att detta pris ska vara återkommande och stimulera fler att söka framöver.

Författare:

Lena Wallin Kantzy

lena.wallinkantzy@scif.se

Föregående artikel

Ängelholmbygdens idrottshistoriska jobbar mot nya mål

Nästa artikel

”Guld-Gretas” staty börjar ta form

Relaterad inlägg

Pristagare utsedda i Inspirerande Idrott

Inspirerande Idrott, Utmärkelser

Walter och Viktor uppmärksammade på årsmöte i Västernorrland

Idrottshistoria, Viktor Balcks medalj

SCIF arrangerar nätverksträff för idrottshistoriska sällskap 25 maj

Idrottshistoria, Idrottslig kulturminnesvård, Möten

Glada pristagare – Volleybollförbundet

Årets förbund, Utmärkelser