Rekord är till för att slås

Idrottsskölden, Utmärkelser

236 Idrottssköldar är utdelade 2024. Vilket fantastiskt rekord!

På Universitetsholmen gymnasium i Malmö mottog Hannes Nilsson Bergkvist Idrottsskölden för framgångsrika idrottsprestationer och gott kamratskap.

SCIF`s styrelse, FU och personal har under det senaste verksamhetsåret arbetat med en ny kommunikationsstrategi för föreningen. Den fastställdes 27 maj. Strategins främsta syfte är att vara en utgångspunkt för hur organisationens mål kan uppnås genom kommunikation.

Internt pratade vi om att vi ville höja ambitionen för vårt unika pris Idrottsskölden, utdelat sedan 1906, till snart 13 000 elever på gymnasiet. Vi satte ett mål på 200 sköldar, att jämföras med 162 utdelade 2023.
Så här blev utfallet (2023):
Totalt antal Idrottssköldar: 236! (162)
Flickor: 112 (77)
Pojkar: 124 (85)
Skolor: 136 (93)

Nu har ribban höjts ordentligt mycket tack vare Helena Olsson på kansliet och Camilla Hagman, kommunikationsstrateg. De lade upp en plan för hur vi skulle nå ut till fler skolor.

-Det har varit en hel del jobb, inte minst såhär i slutet på terminen. säger Helena, men man blir verkligen motiverad när vi ser så många nya ansökningar. Nu ska vi utveckla våra metoder ytterligare och nästa år vill vi göra administrationen enklare och givetvis slå nya rekord. 1

Roligt att se att skolorna delar ut Idrottsskölden även till de som inte är ”elitidrottare”. Ett exempel är Praktiska gymnasiet i Malmö City. De hade den officiella utdelningen vid Lärarmiddagen på en restaurang, där även alla elever i åk 3 var inbjudna.  

Jeffery Omorodion var en av pristagarna. Så här lyder motiveringen:
Eleven har arbetat ambitiöst med skolidrott och basket på fritiden. Han brinner för idrott och strävar alltid efter att utvecklas. Jeffery är en inspiration och vi önskar honom all lycka. 


Foto: Isabella Amoruso Kokko.
Vasaskolan i Gävle hade, kanske inte helt oväntat, två ishockeyprofiler som mottagare.
Maja Ålenius som har utmärkt sig som en ansvarstagande och positiv elev med ett stort idrottsintresse och en utmärkt spelförståelse. Hon har under sina studier på Vasaskolan visat goda studieresultat. Dessutom spel i Brynäs och silver på U18-VM.
Kristers Steinbergs, är en positiv och ödmjuk person. Som 18-årig målvakt har Kristers varit i Valbo Hockey och sedan anslutit till Brynäs IF hockey. Han har representerat sitt hemland Danmark så väl som i juniorlandslaget som seniorlandslaget.

  1. 1964 och 1966 delades 215 Idrottsköldar ut. 1906, första året var det 22. ↩︎

Författare:

Lena Wallin Kantzy

lena.wallinkantzy@scif.se

Föregående artikel

Enklare att ansöka om SCIF:s utmärkelser och stöd

Relaterad inlägg

Enklare att ansöka om SCIF:s utmärkelser och stöd

Utmärkelser

2 x 100 i Åsarna

Inspirerande Idrott, Uppvaktningar, Utmärkelser

Örsan och Stockholms Idrottshistoriska prisades

Årets Idrottsmuseum/Idrottshistoriska sällskap, Idrottshistoria, Idrottslig kulturminnesvård

Kommunpris till Skövde Idrottshistoriska

Idrottshistoria, Utmärkelser