Svensk Volley utsedda till Årets Idrottsförbund

Årets förbund, Utmärkelser

Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande, SCIF, Sveriges äldsta riksorganisation för idrott och arrangör av bland annat OS i Stockholm 1912, har för 55:e gången utsett Årets Idrottsförbund i Sverige.

Foto: CEV Robert Boman

I år föll valet på Svenska Volleybollförbundet, som får 500 000 kronor i belöning.

– Vi är glada och stolta över att på olika sätt kunna bidra till svensk idrott. Prischecken till Årets Förbund är en del i detta, men vi satsar viktiga pengar inom forskning, stöd till idrottshistoriska verksamheter, ledarskap, bredd och ungdomsaktiviteter, säger SCIFs ordförande Rajne Söderberg.
Svenska Volleybollförbundet får utmärkelsen för andra gången. Den förra skedde 1986. Priset delas ut vid ett volleybollevent i början av 2024.

Motiveringen till Volleybollförbundet lyder:
För starka och innovativa internationella framgångar i en global sport, som skickligt omvandlats till en bred förenings- och ungdomsutveckling på hemmaplan

Enormt stort! Inom volleyrörelsen har vi känt av ett härligt drag under en längre tid. Att vi nu får det här priset blir en bekräftelse på att man även utanför rörelsen ser, hör och känner vår starka utveckling. Den sker på bred front och på olika nivåer tack vare de internationella framgångar våra stjärnor har, samtidigt som det är ett resultat av det fantastiska arbete som våra föreningar och alla volleyengagerade lägger ner varje dag. Alla är de grymma ambassadörer för oss och för världens bästa idrott. Vi är otroligt glada över utmärkelsen; den ger ytterligare energi och självförtroende till förbundets fortsatta arbete.

Annika Sjöberg, ordförande svenska vollybollförbundet.

Generalsekreterare Simon Dahl fortsätter:
– Fantastiskt roligt med den här utmärkelsen! Stort tack till SCIF för det hedrande priset som Årets idrottsförbund. Det här skulle inte vara möjligt utan våra fantastiska föreningar, spelare, tränare, ledare, domare, föräldrar och alla andra som lägger ner tid och engagemang på massa olika sätt. Jag hoppas verkligen att alla inom svensk volleyboll känner sig delaktiga i både det här priset och den positiva utvecklingen vi ser i stort!

Författare:

SCIF

klocktornet@scif.se

Föregående artikel

Värmlands Idrottshistoriska sällskap

Nästa artikel

Roger Johansson fick Prinsens Plakett på SCIF:s Höstmiddag

Relaterad inlägg

Pristagare utsedda i Inspirerande Idrott

Inspirerande Idrott, Utmärkelser

Walter och Viktor uppmärksammade på årsmöte i Västernorrland

Idrottshistoria, Viktor Balcks medalj

151 ansökningar till Inspirerande idrott

Inspirerande Idrott, Utmärkelser

SCIF arrangerar nätverksträff för idrottshistoriska sällskap 25 maj

Idrottshistoria, Idrottslig kulturminnesvård, Möten