Glada pristagare – Volleybollförbundet

Årets förbund, Utmärkelser

I samband med att Svenska Volleybollförbundet arrangerade Grand Prix i Uppsala, passade SCIF på att dela ut priset till Årets Idrottsförbund.

Foto: Robert Boman

SCIF är förstås först på planen när det gäller att dela ut fina priser. Dagen före Idrottsgalan då volleyboll, Åhman/Hellvig, fick priset för Årets lag så fick förbundet ta emot priset som Årets Idrottsförbund 2023. Vi vågar väl vara lite kaxiga i SCIF och säga att vårt pris är häftigt. 500 000 kronor till ett förbund som under några år minskat, men nu, helt välförtjänt kommit i rampljuset igen tack var ett antal internationellt mycket duktiga spelare och ett hårt arbetande förbund.

På plats i Uppsala var som sig bör ordförande Rajne Söderberg och vice ordförande, Elisabeth Danielson. De fick beskåda finalmatcherna både för damer och herrar samt dela ut ett diplom och check i första setpausen i herrfinalen. Priserna togs emot av förbundsordförande Annika Sjöberg och generalsekreterare Simon Dahl.

Elisabeth Danielson, Rajne Söderberg, Annika Sjöberg och Simon Dahl. Foto: Robert Boman

Volleyboll Instagram

Så här säger Annika Sjöberg, ordförande i Svenska Volleybollförbundet:
– Enormt stort! Inom volleyrörelsen har vi känt av ett härligt drag under en längre tid. Att vi nu får det här priset blir en bekräftelse på att man även utanför rörelsen ser, hör och känner vår starka utveckling. Den sker på bred front och på olika nivåer tack vare de internationella framgångar våra stjärnor har, samtidigt som det är ett resultat av det fantastiska arbete som våra föreningar och alla volleyengagerade lägger ner varje dag. Alla är de grymma ambassadörer för oss och för världens bästa idrott. Vi är otroligt glada över utmärkelsen; den ger ytterligare energi och självförtroende till förbundets fortsatta arbete.

Författare:

Lena Wallin Kantzy

lena.wallinkantzy@scif.se

Föregående artikel

SCIF:s samlingar till Riksidrottsmuseet

Nästa artikel

Fritidsbanken och snöbollseffekten

Relaterad inlägg

2 x 100 i Åsarna

Inspirerande Idrott, Uppvaktningar, Utmärkelser

Örsan och Stockholms Idrottshistoriska prisades

Årets Idrottsmuseum/Idrottshistoriska sällskap, Idrottshistoria, Idrottslig kulturminnesvård

Kommunpris till Skövde Idrottshistoriska

Idrottshistoria, Utmärkelser

OK Ravinen först ut i Inspirerande Idrott

Inspirerande Idrott, Utmärkelser